Jak vyčistit ucpaný odpad svépomocí

V článku Vám popíšeme jak postupovat při špatně odtékajícím domovním odpadu nebo ucpané kanalizaci či WC. Také se dozvíte jak vyčistit ucpaný odpad svépomocí.

Špatně odtékající domovní odpad

To je případ, když voda například z dřezu ještě stále odtéká, ale ne tak, jak by správně měla. Bývá to způsobeno zachycením zbytků jídel, vlasů a podobných nečistot v sifonu a na stěnách často zvětralého potrubí. Nejjednodušším řešením tohoto problému je použití chemie na čištění odpadů. Na trhu je velké množství těchto produktů, od hydroxidu sodného, až po speciální gely, které se lépe zachytí v sifonu a na stěnách potrubí. Při použití chemických přípravků doporučujeme dodržovat přesný návod konkrétního výrobku včetně dodržení všech bezpečnostních předpisů.

ucpané umyvadlo
Chemické prostředky nedoporučujeme používat v případě, když voda neodtéká.

Ucpaný záchod či domovní odpad, aneb když chemie nepomůže

V případě ucpaného domovního odpadu, nebo případu, kdy chemie nepomohla vyčistit ucpaný odpad, doporučujeme vyzkoušet pročistit potrubí pomocí ruční spirály na čištění odpadů. Tuto spirálu lze běžně koupit v sítích hobby marketů.

Poté je postup následující:

  1. sundejte sifon a zkontrolujte, jestli není zanesený, nebo ucpaný. Pokud ano, pořádně ho vyčistěte.
  2. vsuňte spirálu do potrubí a natlačte jí až k překážce
  3. až se spirála zastaví o překážku (někdy také o koleno) začněte točit rukojetí a mírně tlačte spirálu do potrubí. Zkuste točit na obě strany.
  4. pokud začala voda z potrubí odtékat, máte vyhráno. Nasaďte sifon a vyzkoušejte, jestli potrubí řádně odtéká. Pokud ano, pročistěte raději potrubí ještě chemií na čištění odpadů - viz výše.
ruční pero na čištění odpadu
V případě ucpaného záchodu doporučujeme odmontovat WC mísu (nejdříve vypněte přívod vody a odmontujte hadičku napouštění) a zkontrolovat, jestli nění překážka v sifonu, nebo v místě napojení WC na odtokové potrubí. Tu pak stačí odstranit, mísu namontovat zpět, napojit vodu, vyzkoušet a vše po sobě uklidit :-)

Odborná firma na čištění domovních odpadů udělá špinavou práci za Vás

Když se Vám ucpané potrubí či WC nepodařilo vyčistit svépomocí, nebo se Vám nechce kupovat spirála či sundávat sifon, pozvěte si odbornou firmu na čištění domovních odpadů. Ta udělá veškerou špinavou práci za Vás a to rychle a profesionálně.

Příčinou špatně odtékajícího nebo ucpaného odpadu nemusí být jen nalepené zbytky nebo zanesený sifon. Příčinou může být například závada na potrubí (vypadlé těsnění, odsazené potrubí od sebe, prasklé potrubí, zmenšený profil díky zvětralému litinovému potrubí apod.) Proto je dobré při výběru specializované firmy myslet na její vybavení moderní a účinnou technikou.

Kvalitní firma na čištění kanalizace a domovních odpadů by měla disponovat vozy, které jsou plně vybavené výkonnou motorovou spirálou, tlakovou vodou na čištění ucpané domovní přípojky s možností odsávání nečistot. Díky této výbavě si může posádka vozu na místě poradit s jakýmkoliv problémem během jedné návštěvy.  Dále by měla kvalitní firma disponovat barevnou kamerou na zjištění příčiny ucpávání.

Výše uvedené předpoklady naše firma plně splňuje. Jsme jedničkou v Praze a Středočeském kraji při řešení problémů s kanalizací. Jsme schopni jak vyčistit odpad i kanalizaci, tak prohlédnout kanalizaci kamerou a nalézt a odstranit příčinu ucpávání. Pokud nelze závadu odstranit běžným čištěním, je na řadě frézování kanalizace, nebo bezvýkopová oprava potrubí.

PROČ CHTÍT HERČÍKA A KŘÍŽE

ikona
Každý rok vyřešíme přes 6.000 problémů s kanalizacemi, staráme se o více než 18.000 zákazníků a zkušenosti sbíráme od roku 1993
ikona

Používáme jen výkonnou techniku, která odvede práci rychleji a pro vás tak levněji. U nás na velikosti a výkonu záleží.

ikona

Ušetříte za dopravu i vodu. Při čištění nejezdíme pro vodu sem a tam. Velké cisterny a recyklační vozy si vystačí.

Další rady k nezaplacení

Ekologické čištění odpadů - šetrné metody bez použití agresivních chemikálií

Ekologické čištění odpadů - šetrné metody bez použití agresivních chemikálií

Když se řekne ucpaný odpad, řadě z nás jako první vytane na mysl takzvaný krtek, tedy chemický čistič odpadu, který používá nespočet českých domácností. Pokud se však chcete vyhnout agresivním přípravkům a podat pomocnou ruku přírodě, zvolte ekologické metody čištění odpadu. Pojďme se na ně podívat.

jak rychle řešit ucpání kanalizace a WC

Jak rychle a efektivně řešit havarijní ucpání kanalizace

Ucpal se vám odpad v kuchyni či koupelně nebo bojujete s přetékající toaletou? Jedná se o vůbec nejčastější problémy spojené s kanalizací. Naštěstí v řadě případů dokáží tyto nepříjemné situace vyřešit domácí metody čištění odpadu a kanalizace. A pokud nic nezabere? Profesionální firma problém zaručeně vyřeší.

prevence ucpani odpadu v kuchyni, zbytky jidel tuky

Prevence ucpání odpadů v kuchyni

Začal vám odpad v kuchyni špatně odtékat, případně neodtéká vůbec, bublá a line se z něj nepříjemný zápach? S ucpaným odpadem v kuchyni čas od času bojuje takřka každá domácnost. Tomuto problému je však možné předcházet díky několika preventivním opatřením. O jaká opatření se jedná a co dělat, pokud se odpad přesto ucpe?

Vývoz septiku i s vyčištěním!

Vývoz septiku i s vyčištěním!

Septik se pomalu plní a přichází čas objednat si auto na jeho vývoz? Zavolejte nám. Na odvoz fekálií jsme odborníci a vašemu septiku dopřejeme kompletní péči. Kromě vývozu ho na přání můžeme i vyčistit tlakovou vodou – bude jako nový.

Když jde o kanalizace, zvládneme cokoli